Mentimeter, ders öncesi, sırası ve sonrasında anlık ve eğlenceli bir şekilde ısınma ve değerlendirme etkinlikleri hazırlamanızı sağlayan bir araçtır. Bu aracı kullanmak için ihtiyacınız olan şeyle ise sınıfta bir akıllı tahta veya projeksiyon; öğrencilerin ihtiyacı olan şey ise tablet, akıllı telefon veya bilgisayardır. Daha önce anlatmış olduğumuz araçlara benzer olarak Mentimeter, tablet, akıllı telefon ya da bilgisayar aracılığıyla etkileşimli bir şekilde soru çözme, yarışma yapma gibi imkanlar sunar. Menti’nin en beğendiğim özelliklerinden başlıcaları ise, öğrencilere beyin fırtınası yapma fırsatı vermesi, açık uçlu sorularla yorumlara açık olması, hızlı bir şekilde seçim yapma imkanı sunması, öğrencileri de bu seçimlere dahil edebilmesi ve bunları yapmak için öğrencilerin isimlerine ihtiyaç duymaması. Öğrenciler ölçme ve değerlendirme kısmında kendilerini özgürce ifade edebilme imkanına sahip olabilmektedirler.
Mentimeter nedir?
Bir ders anlattınız ya da bir sunum yaptınız, bunun sonrasında ilk olarak öğrencilerinize ölçme ve değerlendirme yapmak istersiniz. Mentimeter nedir? Mentimeter nasıl kullanılır? İşte Mentimeter kullanımı.
Ölçme ve değerlendirme, bir dersin, bir kursun sonunda olmazsa olmazlardandır. Ancak, ölçme ve değerlendirme işi öğrenciler için sıkıcı öğretenler için ise yorucu olabiliyor. Teknolojinin bize sunduğu imkanlardan faydalanırsak değerlendirme işi daha eğlence haline dönüşecektir.
Uygulama web sitesi: https://www.mentimeter.com/
Mentimeter nasıl kullanılır?
Mentimeter code yani Türkçesi ile Kod, sizin oluşturmuş olduğunuz bir etkinliği katılımcılarla paylaşmak için kullanacağınız koddur. Yani siz etkinliği sunmaya başladığınızda yukarıda bir kod çıkacak ve siz de bu kodu bu etkinliğe katılmak isteyenlerle paylaşacaksınız. Katılımcılar ise menti.com sitesinden bu kodla etkinliğe giriş yapacaklar.
Word cloud Mentimeter’da yer alan bir soru türüdür. Mentimeter word cloud ile katılımcılara kısa cevaplı bir soru sorarak onlardan yanıtlar alabilir ve aldığınız yanıtlarla aşağıdaki gibi kelime bulutları oluşturabilirsiniz.
Diğer Mentimeter Videoları
Bu yazıda sizlere Mentimeter nedir, nasıl kullanılır ve Mentimeter kullanımı ile ilgili diğer sorularla alakalı bilgiler vermeye çalıştık. Mentimeter ile ilgili aklınıza takılan başka sorular varsa aşağıdaki yorumlar bölümünü kullanarak sorularınızı veya görüşlerinizi iletebilirsiniz.
Nearpod Kullanım Rehberi
Nearpod ile sunumlar, etkinlikler ve alıştırmalarla eğlenceli derslere ne dersiniz?
merhaba, menti videosu gayet açıklayıcı olmuş . sizin coğrafya bilginiz de fena değilmiş:)
menti’yi zoom uygulaması içinde kullanmak istesek, mentiyi kullanma alanımızı önceden hazırlamamız, eğitim sırasında screen share yapmamız ve mentideki presentationu göstermemiz gerekir değil mi?
mentideki presentaitionun dışa aktarılması sözkonusu mudur?
(ppt içine gömmek gibi)
Nihan Hanım merhabalar. Beğendiğinize sevindim. Coğrafyayı severim 🙂 Menti’yi zoomda kullanmak için dediğiniz gibi önceden hazırlayıp ekran paylaşımı yapabilirsiniz. Bu şekilde be genelde eğitimlerimin sonlarında kullanıyorum. İkinci sorunuzun cevabı da evet mümkün ama sanırım bu ücretli versiyonda. Hatta ücretli üyelik alırsanız, ppt dosyanızı da mentiye yükleyebilir ve oradan direkt sunum da yapabilirsiniz. İyi çalışmalar 🙂
ÇOK açıklayıcı olmuş. 42yaşında bir biyoloji öğretmeni olarak çok faydasını göreceğim sanırım. Ücretli sürümü almadan devam etmek mantıklı mı?
Hocam merhaba. Kullanım amacınız ve sıklığınıza bağlı. Ben genellikle derslerin başında ve sonunda kullanıyorum ücretsiz yeterli oluyor. Çok sık kullanacaksanız alabilirsiniz ama biraz pahalıydı hatırladığım kadarıyla.
[…] Mentimeter: Mentimeter ya da kısaca Menti özellikle etkileşimli dersler oluşturmak için oldukça kullanışlı bir web 2.0 aracıdır. Menti ile kısa sorular, kelime bulutları, açık uçlu sorular hazırlayarak öğrencilerden görüş alabilirsiniz. […]